La Diada del Mercadal ja sap l’ordre d’actuació i situació a plaça de les colles participants.
La Diada del Mercadal va ser protagonista ahir al vespre al Saló de Plens de l’Ajuntament de Reus, que va ser l’escenari del sorteig de l’ordre d’actuació de les colles participants en la Diada del Mercadal que es farà aquest diumenge dia 3 d’octubre, a partir de les 13:00h.
Les colles entraran a plaça mitja hora abans i actuaran seguint el següent ordre:
- Colla Vella dels Xiquets de Valls
- Castellers de Vilafranca
- Xiquets de Reus
- Colla Castellera Capgrossos de Mataró
- Colla Jove Xiquets de Tarragona
La Colla Castellera Xiquets de Reus i l’Ajuntament de Reus han acordat organitzar la Diada del Mercadal, en el que serà la primera trobada castellera de la represa que tindrà colles de diferents municipis en una mateixa plaça.
Hi haurà tres accessos a la plaça: des del carrer Major, pel carrer de Monterols i pel carrer de les Carnisseries Velles. A més, es deixarà el pas obert a la circulació de les persones per sota els porxos de la plaça.
L’objectiu és que es desenvolupi afavorint el màxim l’espectacle casteller, l’agilitat i la seguretat dels mateixos castellers, seguint en tot moment el protocol d’Actuacions Castelleres del Departament de Cultura de la Generalitat.
El format de la Diada serà de 3 rondes, a més d’una de pilars. Independentment dels pilars de mèrits, la Diada finalitzarà amb un Pilar de 5 simultani per part de totes les colles.
La primera i la tercera Ronda seran conjuntes de totes les colles, excepte si hi ha castells de 8 que es podrà actuar sol. I després de l’actuació conjunta.
A la segona ronda cada colla actuarà sola, i s’ha demanat que, la colla que actuï després de la que està realitzant el castell, tingui la pinya preparada sense tancar.
El cartell de la Diada del Mercadal i obsequis per les colles
Ahir al vespre també es va desvelar el cartell d’aquesta edició de la Diada del Mercadal, obra del casteller de la colla Martí Castillejo.
El cartell compost per formes orgàniques amb els colors de les colles participants, vol simbolitzar el mar de colors que es pot veure en una plaça on participen diverses colles castelleres, però que, a causa de la situació actual de la pandèmia, aquestes formes orgàniques no s’arriben a tocar.
També es va presentar l’obsequi que s’entregarà a totes les colles participants, obra de l’artista reusenca Sandra Ovejas del taller Art Ceràmic Reus. Es tracta d’una peça de ceràmica on s’hi pot veure la silueta d’una enxaneta fent l’aleta amb 4 barres en diagonal marcades, simbolitzant les quatre barres de la senyera.